Tuesday, 24 January 2012

Cuti Gong Xi Fa Chai - Sekayu

Petang sabtu kita sefamily telah berkunjung ke Sekayu.Agak lama jugak x datang sini.Last sekali
datang masa enor kecik2 lagi.Dah banyak perubahan especially chalet kat dalam tu.Kita x rancang pun nak gie.Sempat lagi sekeluarga layan Ombak Rindu tengahari tu...Habis OR dalam kul 1.30 tghari baru nak masuk dapur.Bukan apa pagi tadi mama dah buat nasi lemak dgn pelbagai lauk - ikan bilis, ikan aya, telur dan ayam goreng (along request).

Lepas habis OR fikir nak buat apalah lak lepas nie..so masing-masing nak gie mandi Sekayu.Apalagi tel Cik Long ajak sama.Masak pung cincai je.Singgang sotong, goreng ikan, sambal bilis baki nasi lemak & x lupa budu.

Siap2 dlm kul 3,abah start kete x hidup.Alahai rosak plan.Kete baru je servis minggu lepas.Rupanya minyak kering.Aik...kita nak kemana pung...tapi mmg simbol kuning dah naik mareng...huhu...X pernah jadi pung be4 this.Abah gie beli minyak...Kul 4 lebih baru settle semua.Sampai sana Cik Long call x jadi pergi coz nak gie klinik...ayah Chik kurang sihat...so kita on je plan kita...hehe

Sampai dah lewat petang so confius nak mandi tp enor meragam nak mandi gak...yealah bila air terjun depan mata...x kan x nak merasa kot...

Angah tengah pujuk abah ajak mandi...


 
Aiman mcm biasa, x layan dah orang terus tanggal baju nak berendam...


 
K.Tirah sebagai pemerhati sambil makan kacang tanah beli kat K,Berang tadi...

 
Abah just memerhati anak-anak tercinta...sambil gak duk jeling kat mama...hehe

 




Antara aksi diaorang mandi di dalam air yang sejuk & jernih...



Enor mintak kacang dengan K.Tirah...

 





Sori..x sempat edit gambo coz anak2 yg tolong upload gambo nie



Mata hati kami....









Terkilan gak x leh mandi.Tapi lain kali kita datang dgn betul2 plan & sewa chalet sekali...


 
Tiga beradik yang happy go lucky...

 





Ya Allah...kurus nya anak mama sorang ini...Timbul tulang kerangka..hehe...








Suka foto nie...empat beradik yang semakin membesar...

 
Tengah diskus nak simbah K.Tirah, diaorang nak suruh K.Tirah mandi gak...


 












Aiman membuat terjunan

 
Angah Arif yang dah kebiruan dalam kesejukan...

 





Bye Sekayu..nanti kami datang lagi..Insyaallah.














2 comments:

  1. gane gambo tonggeng nyor skali..hehe

    ReplyDelete
  2. anak-anak yg upload gambo.X sempat mama nak edit... kau tonggenglah guane2 pung..haha

    ReplyDelete