Saturday, 10 November 2012

Cuti-cuti Sambil Kenduri-kendara Part 1

Kita sekeluarga telah bertolak dari rumah dalam kul 9 pagi Jumaat kerna mama masih sibuk kemas rumah & sidai kain baju dalam rumah coz almaklum sekarang musim hujan...
Sepatut kita berkonvoi dgn kete Cik Long ke Kerteh 2 tp kerna kita lewat terpaksa suruh Cik Long pergi dulu coz kita akan terus ke K.L selepas majlis di Kerteh 2.


Muka sedih coz kena duk belakang bersama abg2 yg x duk diam...Angah yg dah tumbang lepas kena marah...

Aiman duk termenung lepas kena marah coz baru nak mula perjalanan dah start dgn aksi dia dgn angah...

Setelah hampir sejam lebih skit, sampailah ke Felda Kerteh 2...

Lepak rumah pengantin lelaki dulu sebelum berarak. Nie rumah sepupu abah...

Angah yg selalu bertepek dgn mama...Cik Long yg selalu kacau angah...

Antara sedara mara yang hadir

Acik 3 beranak pun ada, dia naik kete Cik Long....

Byk kuih, nasi goreng & mi hun yg disedia oleh tuan rumah coz tahu sedara ramai duk Kuala Terengganu, takut2 lapo. Mama & anak2 pung makan gak coz turun dari rumah mmg x makan apa pung lg...

Berkumpul di wakaf di kawasan komuniti, pengantin perempuan just sebelah kg jer, Felda Kerteh 3
 ( 2 min jer )

Kumpulan lelaki. Bangunan yang nampak sisi jer tu adalah Perpustakaan Desa Felda Kerteh 3


Rombongan kami pihak lelaki...

Mama, adik, acik dan Lutfi

Ramai gak rombongan kami...

Hehe...

Payung yg cantik tp kalu hujan, sure basah org bwh tu coz ada lubang2 gitu...

Rumah pengantin perempuan kat tanah tinggi, nak kata bukit kan tinggi sgt...so kena manjatlah skit.

Pengantin menyaminkan doa yang dibaca oleh seorang imam di situ sebagaimana diberitahu oleh MC

Orang lain sibuk naik tengok pengantin kat pelamin tp mama duk sibuk tuju kat tempat makan beradap pengantin. Menarik & tertarik, simple but nice....Suka sgt & bau wangi dari lilin wangi yang dipasang.
Selamat pengantin baru Amiera & Azri...

Style sekarang ada mcm tanglung-tanglung gitu...


Cantik...

Simple...

Kemas & cantik...




Simple tp lawa...

Suka style camni...

Pengantin yang cute & miut...

Suasana di perkarangan rumah, tetamu sibuk utk mengisi perut...

Mama & adik jenguk jap kat pelamin...

Cik Long makan dulu coz x ada tempat duduk. ..Lepas Cik Long habis makan, mama ambil tempat dia lak..huhu.Masakan daging memang best dan lembut. Biasalah kalu gulai kampung, sgt berbeza dgn masakan kenduri di bandar.

Mama pegang mat Lutfi sementara Acik makan...

Kita sekeluarga xleh duk lama kerna perlu meneruskan perjalanan yang masih jauh.

1 comment:

  1. cantik baju kurung kak nora & deknor.nmpk ceria jer..hehe

    ReplyDelete