Sunday, 4 August 2013

Beriftar Di AlBakry TCafe Nasi Mandy, Manir, Trg

Tarikh 03.08.2013 bersamaan 25 Ramadhan 1434 adalah anniversary my parents. Umi Noni & Acu Ehsan telah plan nak sponsored ajak beriftar di luar n jemput gak kite sekeluarga. So tempatnya x jauh dari rumah just 5 minit jer, Kg Kubang Jela, Manir. Katanya nasi arab. Aik sejak bila pulok ada restoran nasi arab kat kg ku ini...Jom kita terjah....

Terletak dibangunan Kompleks Usahawan Terengganu. Bangunan yg baru siap dibina. Agak terperosok kalu dari jalan besar tp mama tahu hah ada bangunnan baru kat situ...Nie pintu masuk jalan belakang (jln kg). Pintu masuk utama adalah berhampiran lebuhraya yang baru siap...



Kalau masuk dari pintu belakang mmg nampak terus restoran nie...

Nie bahagian luar restoran Al-Bakri - sudah dipenuhi dgn table & orang...


Bahagian dalam...

Dekorasi yang simple & menarik...


Nie meja kitaorang...Satu meja bulat & satu meja kecil...Booking utk 15 orang...


Nie meja sebelah - family lain...Lagi beso family nie, satu meja bulat, dua meja kecil...
Bahagian nie just ada dua meja bulat & 3 meja kecil...


Dekorasi comei...Baru pukul 7 p.m n makanan belum siap dihidang, so kita pusing2 tmpt nie dulu...

Adik nak air...sabo deh...

Budak2 nie dah xplore awal2 lagi...

STR Batik S/B. Mama pernah praktikal kat syarikat nie. Tokey dia orang P.Rusa & Kedai Utama di Simpang Trafic Light Kuala Ibai...

Antara kedai yang telah dimiliki...x byk mana pun lagi...Sebelah Kamis Kassim adalah kedai Nozi Batik...



Eno berlatar belakang bangunan yg masih banyak kosong...Bangunan 2 tingkat & lift ada disediakan...mmg luas sgt2...


Nielah kedai ICT yg org duk bising2...tp mcm x ada apa2 pun lg...


Along & bayang2nya...


Meja kecik utk budak2 hero...Aiman xleh tahan dah nasi depan mata...

Hidangan meja bulat....

Adik lapo sangat...so bagi jer dia makan dulu...x nak kongsi ayam ngan mama...huhu. 2x tambah nasi...Kelihatan Acu Ehsan duk sibuk belek muka buku kot...

Mama & adik...

Mama & along...susah sgt nak bergambar ngan along nie...


Suka lampu lik-lak nie...bentuk masjid...




Group kami...Umi Noni aka Along sibuk ambik gambo...

Angah & Nazim...Group kami Iqlima sorang jer yang kecik, yg lain pandai bawa diri dah...Naim (bdk kecik baju ijau) & adik diberi makan awal2 agar x mengganggu umat lain time berbuka nnt...



Nie group family sebelah kami...mmg meriah group nie...time berbuka, mcm2 bunyi, ada sudu garpu jatuhlah...kanak2 menjerit x puashati lah...biasalah kalu dah budak2...

Aiman & Nazhan dgn gaya yg tersendiri...

Nie nasi mama...simple jer tp amat2lah sedap...Bekas tupperware purple tu  mama bawa chesetart yg baru siap, fresh from oven...


Cheesetart yg sempat dibuat bersama Eva pada petang tu be4 gie iftar


Adik makan dulu & siap plg lambat drpd org lain...Kelihatan abah disebelah berlaukkan kambing...mmmmbekkkk

Alhamdulillah..licin. Ada baki nasi skit tlh selamat masuk tupperware mama...haha. Lauk dah habis. Tp mkn nasi sajer pun dah ok...Lepas terawih terkam jer...

Pinggan sape ni???Nasi ini sesuai dimakan menggunakan tangan...x perlu sudu & garpu bagai....baru rasa kenikmatan tu...

Usah ditanya brp kos semuanya coz kite gie mkn jer, org lain bayo. Terima kasih daun keladi, thn depan ajok lagi.

Akhirnya tiada hadiah yg istimewa anakanda dapat berikan buat ayahanda & bonda kecuali mendoakan kesihatan yg sempurna n dipjgkan umur setiap kali dlm solat anakanda.Moga hidup mok n pok diberkati Nya. Amin...

2 comments:

  1. tahniah.. sihat lagi mak ayah akk.. semoga mereka terus sihat dan panjang usia.. amin

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum...albakry t cafe mengucapkan terima kasih kerana sudi berbuka puasa di cafe kami..mohon maaf jika ada kekurangan..selamat hari raya aidilfitri..kullu aam wa antum bikhair..

    ReplyDelete