Wednesday, 24 July 2013

Barang Patut Beli Di Cameron Highlands

n3 yg telah diperam....
episod akhir di Camerons Highlands....Be4 meneruskan perjalanan balik, singgah jap di Kea Farm bagi membeli sayur2an & tambahan barang2 lain yang terkurang dalam list...selepas tu ke Lavender Garden (n3 sebelum) & terus bertolak balik.

8 bungkus kecil RM10. Pilih jgn x pilih. Mama ambil baby kailan 2 bukus, baby sawi, lada besor hok bulat tu (chimpsium), kobis panjang, tomato dan carrot serta putik jagung...


Nie abah borong terus, harga asal RM35 letak dalam bekas petak kuning tu..abah tawar2 dapat RM30 so dia longgok2 masuk bekas plastik dapat 6 bekas. Kalu yg biasa jual dlm bekas, dia akan susun lawa2 yg nie main tuang terus...x kisahlah asalkan dpt murah coz niat abah nk bagi adik beradik dia. Buah pun beso2 n segar bugar lagi....

Ni bunga campur2 katanya tahan 2 tahun (jgn letak air) coz ianya akan menjadi bunga kering...

Nie roses...wow...cantik bangat.

Abah beli dan hadiahkan mama bunga yg campur2 td. TQ abang...Just RM10 sepeket...adik mmg x kasi chance mama bergambar dgn abah berdua...huhu

Okey, tengok apa yang telah dibeli...

Nielah bunga selepas masukkan dlm pasu di rumah...Selepas sebulan, sekarang dah jd bunga kering tp still dlm pasu tu lagi...

Nie bunga white roses dapat free (x kembang pun, rasanya hok reject, tu dpt free...hihi)

Keychain nie aiman beli 2 peket (RM18), satu gambo pemandangan n satu gambo strawbery. Aiman dah asing2kan utk adik Eno bg kat kwn2nya. Cerdik gok aiman heh...

Jagung mutiara...selonggok RM10, dua longgok RM15. Nie beli kat Kea Farm. Yang beli kat Brinchang dah selamat makan di hotel...Harganya adalah sama di mana jua di Cameron Highlands.

Nie dia jagung yg cukup enak itu...Kalau kat atas Cameron, enak dimakan begitu sahaja tanpa direbus...manis berkrim disukai ramai...haha


Buah strawbery itu jer yg tinggal lps dibahagi2kan kpd sanak saudara. Limau beso tu abah beli, lupa harga...RM8 sekilo kalu x silap. Lollipop strawbery 2 bukus utk ank2 bagi2 kat kwn2nya. 2 bukus RM15. Kat dalam tu ada 25 batang kot...Selain tu gelas kecil utk kenangan mama...dan green tea utk mama jugak...

Sayur2 yg dibeli di Kea Farm, 8 bukus dlm plastik...sebahagian dah bagi2 kat Cik Long coz on the way balik singgah rumah Cik Long sembanhyang jamak Maghrib & Isyak...

Nie sayur beli kat Kea Farm gak, asalnya mmg beso (sebutir hah) tp telah dipotong2 bagi kat Cik Long & Acik...2 jenis sayur yg saiz agak beso adalah RM10.


Bantal strawbery, satu along punye, satu lagi nak kasi kat kwn dia....2 biji RM18

Nie belian kat Ipoh, limau bali hok size kecik RM5 sebijik, hok duk dlm tali tu RM10, size xlah beso mana, beso skit jer drpd hok RM5. Sotong kering kiriman Umi Noni.

Cekak rambut 2, satu adik punye, satu Sofea punye. 4 barang RM10. Satu barang lagi keychain strawbery jenis kain utk Umi Noni dan satu lg getah ikat rambut K. Tirah. x sempat nk ambil gambo coz mlm sampai rumah terus hantar barang2 kat Umi Noni...

Resit makan di Big Red Strawbery... Puashati sgt2...

Tiket masuk Lavendar Garden (Eno x kena bayo)...

Teh utk dibagi kpd sanak sedara...yg berperisa strawbery & blackcurrant tu Cik Long kirim. hok berperisa RM8.90 sekotak. Green tea mama RM8.80 sekotak. tea yg biasa 3.30 sekotak (20's) beli 3 kotak. Mug mama RM4.50 dan Iced tea dlm botol putih RM2.00 Soping kat sini habis RM43.00

Mama rembat satu yg ni letak kat housing hp mama. Just RM3.90. Beli kat kedai souvenir tepi Big Red Strawbery...

Mug mama beli satu sebagai kenangan. Ada yg RM5.90 dan RM4.90

2 kotak keychain - beli kat pasar malam...RM15 . Kat Tanah Rata 2 kotak dpt RM10, huhu.


Baju nie abah belikan utk along RM20 sehelai kat pasar malam Brincang. Mama pun dpt tp warna merun...Hage pun RM20.

Baju angah mama yg bayo RM18 beli kat Tanah Rata

T'shirt Aiman punye RM17 sebab saiz kecik skit...

Hero mama, kalu baik gini hah dudukannya, tp kalu time gadoh, habis calar muka n badan...anak jate...gitu hah...

Adik, mama x beli apa2 coz time kursus kat Ipoh mama dah soping sakan baju tido & baju jalan2 adik...org lain mama x beli apa2 pun kat Ipoh...so adik redho jer...haha

Itulah n3 episod akhir kami di Cameron Highlands. Plan nak scan gambo Cameron hok 5 tahun lepas, tp x terbuat jugak coz rutin harian yg sentiasa sibuk...Akulah seorang mama....

No comments:

Post a Comment